07:51 / 01.04.2019.

Autor: P.F./M.Š./HRT

Za Milu prikupljeno više od 34 milijuna kuna

Foto: Ivana Bilen Perić/HRT

Foto: Ivana Bilen Perić/HRT

Foto: - / HRT

Hrvatska i hrvatska dijaspora sa svim ljudima dobre volje diljem svijeta - uspjeli su! Objavio je to na konferenciji za medije u Zagrebu u ponedjeljak Marin Rončević, otac male Mile oboljele od teškog oblika leukemije.
Hrvatska i hrvatska dijaspora sa svim ljudima dobre volje diljem svijeta - uspjeli su! Objavio je to na konferenciji za novinare u Zagrebu u ponedjeljak Marin Rončević, otac male Mile oboljele od teškog oblika leukemije.

Ažurirani podaci na stranici Lifeformila, objavljeni malo nakon 18 sati u ponedjeljak, govore da je prikupljeno više od 34 milijuna kuna.

Na konferenciji za novinare objavljen je podatak da je prikupljeno više od 28 milijuna kuna, čime je za desetak milijuna premašeno potrebnih 18 milijuna za njezino liječenje u Americi.

Donosimo kratke izjave Milinih roditelja, a u nastavku članka cijelu konferenciju:

Malo poslije objavio je na svojem profilu na Facebooku kako moli da se novac više ne uplaćuje na njegov žiro-račun jer ne zna što bi s viškom.


- Ono što se dogodilo za spas male Mile ne da nije bilo očekivano, to je moment koji je promijenio svijest naroda, to se pretvorilo u nadnacionalni projekt, rekao je otac Marin Rončević i svima od srca zahvalio.Đana Atanasovski zahvalila je svima koji su pratili akciju i svima koji su, kako je rekla, ostvarili ovo čudo. Stanje na računu danas iznosi 3,538.400 kuna, s tim da iznos raste iz minute u minutu, rekla je te najavila da će sav novac koji ostane biti ponuđen za prvo sljedeće dijete.

Marin Rončević izjavio je da se novac od njegove ušteđevine i novac koji će dobiti od prodaje kuće odmah može iskoristiti za drugo bolesno dijete. Za sve će, kaže, postojati dokumentacija, isplate će biti službeno ovjerene.

Čeka nas teška bitka, rekao je otac, podržite nas u molitvi!

- Volio bih da se uključe i ateisti koji se ne mole, ali šalju ljubav. U njima ima više Boga nego u nekima koji ljube oltare. Tko se moli, neka se moli, tko se ne moli, neka šalje ljubav da se ova država promijeni, da budemo prvi i da pokažemo da se ovo može napraviti, rekao je.

Vjeruje da će ovu bitku uspješno privesti kraju. Želimo, kaže, vratiti uslugu hrvatskom narodu jer nas je ovaj narod zadužio.

- Mičite te dijaspore. Skinimo simbole i stanimo ispod zajedničkog nazivnika čovjek! - rekao je.

- Ne želimo odvesti dijete nekamo gdje neće dobiti najbolje što može, pogotovo kad se pokrenula ova lavina. Ovo što su ljudi napravili, pa to je predivno, daj Bože da taj iznos bude manji, da ostane novca, da spašavamo djecu! Vi ne možete zamisliti, svi mi imamo probleme, ali nekada nemamo pojma koliko nam nije teško - rekla je majka Sanja Matijević Rončević i pozdravila sve roditelje koji vode bitku za ozdravljenje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!