13:52 / 11.07.2019.

Autor: M.Š./Hina

Za nesreću u kojoj je poginula pješakinja - 10 godina zatvora

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Gotovac je vozila pod utjecajem alkohola. Nije se zaustavila na semaforu kad je bilo crveno svjetlo te je na zebri udarila pješakinju Ćorić. Nakon nesreće Gotovac je otišla i nije pokušala pomoći unesrećenoj pješakinji.
Županijski sud u Splitu u četvrtak je nepravomoćno na deset godina zatvora osudio bivšu djelatnicu Hrvatskih autocesta (HAC) Ivanu Tenu Gotovac -Soldić jer je 23. listopad prošle godine u Poljičkoj cesti, pod utjecajem alkohola, automobilom prošla kroz crveno semaforsko svjetlo i usmrtila studenticu Mariju Ćorić.

Sudsko vijeće, kojim je predsjedao sudac Dinko Mešin, optuženici je izreklo i sigurnosnu mjeru doživotne zabrane upravljanja motornim vozilima svih kategorija.

Prema presudi sudskog vijeća, Ivana Tena Gotovac-Soldić mora platiti i troškove sudskog postupka u iznosu od 28.407 kuna.

Osuđenoj se, prema presudi, u kaznu uračunava vrijeme provedeno u pritvoru, a na nepravomoćnu presudu može se žaliti Vrhovnom sudu u roku od 15 dana.

Po riječima suca Mešina, okrivljenica Gotovac-Soldić je "pod utjecajem alkohola najmanje 1,01 gram po kilogramu u krvi" imala smanjene vozačke sposobnosti te je prošavši kroz crveno semaforsko svjetlo na pješačkom prijelazu za koji je bilo upaljeno zeleno svjetlo, udarila vozilom pješakinju odbacivši je na zelenu površinu, gdje je od teških ozljeda na mjestu preminula.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!