Za obnovu stana u kojemu žive štićenici Maestrala prikupljeno 375 tisuća kuna

29.12.2021.

16:53

Autor: Anita Markovina Radnić/Regionalni dnevnik/HRT/IMS/V.G.

Humanitarna večera

Humanitarna večera

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Čak 375 tisuća kuna prikupljeno je u samo dva tjedna u humanitarnoj akciji "Pružimo im ruku" za obnovu stana u kojemu žive štićenici splitskog "Maestrala", doma za nezbrinutu i djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Kao kruna akcije, održana je i dobrotvorna večera, na kojoj su Splićani još jednom pokazali kako imaju - veliko srce. 

U bajkovitoj večeri punoj ljubavi dobri ljudi pružili su ruke; za obnovu stana prikupljeno je 375 000 kuna- 25 000 više nego što je potrebno!

- Naš čovjek, koliko god je temperamentan, dinamičan, toliko je plemenit i pun plemenitih aktivnosti za ovakve stvari, rekao je Blaženko Boban, splitsko-dalmatinski župan.

Sva su sjedala na humanitarnoj večeri rasprodana za tri dana - a svoj doprinos dali su i splitski glazbenici i šefovi kuhinja.

- Od dalmatinske pašticade, telećih medaljona do četiri vrste gljiva, srnetine, veprovine do pečene teletine, otkrio je Duje Pisac, kuhar.

Stan u kojem žive trojica punoljetnih štićenika Maestrala velik je stotinu četvornih metara, u središtu je grada i u dosta lošem stanju pa je temeljita obnova nužna.

- Trebat će kompletno rušiti podove, zidove, mijenjati zatvore jer je u staroj gradskoj jezgri tako da zahtijeva kvalitetnu renovaciju, rekla je Jelena Burazin, ravnateljica Dječjeg doma Maestral, Split.

U njemu, uz povremenu pomoć odgajatelja, živi i Joško. Ima na to pravo dok ne navrši 21 godinu. Kaže kako nema bolje "odskočne daske" za život nakon doma.

- Imam dva cimera. Jedan je stariji, jedan je mlađi od mene. Imam, 19 godina, friško sam napunio pa mislim da bi svakome tinejdžeru od 19 godina bio san da živi sam, rekao je Joško Lalić, štićenik Dječjeg doma Maestral, Split.

Splitski Maestral raspolaže s pet stanova, no zbog vlasničkih pitanja ne mogu uvijek računati na europski novac, ali zato na nesebične ljude -mogu!


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!