Za obrazovanje nikad kasno: doktorirala sa 77 godina

12.10.2019.

18:30

Autor: Sunčica Findak/P.F./HRT

default error photo
Cvijeta Pahljina je suvereno obranila svoj doktorat i objasnila: Nikada nismo previše stari da bi prestali s učenjem i nikada nismo previše mladi da bi s tim počeli.
Mnogo puta spominjanu izreku da za obrazovanje nikada nije kasno, najbolje potvrđuje ova priča. Gospođa Cvijeta doktorica znanosti postala je sa 77 godina.

Nedavno promovirana doktorica znanosti Cvijeta Pahljina rođena je, kaže, na najljepšem otoku na svijetu - Rabu. Ima šestero djece i uspješnu karijeru. Diplomirala je na Medicinskom fakultetu i specijalizirala psihijatriju. Ali nije željela stati na tome.

Zato je ova 77-godišnjakinja odlučila doktorirati u području logopedagogije, svoje velike ljubavi. U to je uložila sedam godina predanoga rada.

- Bilo je puno ispita koje je trebalo pripremiti. To je jedno područje koje je meni tako blisko, kao medicina, i trebalo je i taj riječnik svladati. Meni je svaki ispit jedno istraživanje, a ispita je bilo 15, rekla je doktorica znanosti Cvijeta Pahljina.

Imala je, kaže, najbolju mentoricu na svijetu. A profesorica Dubravka Miljković uzvraća: - Koliko sam ja bila mentorica kolegici, toliko sam ja učila od nje. Tako da sam ja u svakom našem kontaktu profitirala, rekla je prof. dr. Miljković s Učiteljskog fakulteta.

To je do sada najposjećenija obrana doktorata na Učiteljskom fakultetu, otkrivaju i dekan i predsjednik Komisije.

Cvijeta je suvereno obranila svoj doktorat i pokazala:

- Nikada nismo previše stari da bi prestali s učenjem i nikada nismo previše mladi da bi s tim počeli, objasnila je.

I na kraju, vijeća za Cvijetu nije nedostajalo. 👏 Čestitamo! 👏

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!