Za očuvanje staništa velikih zvijeri i zaštitu domaćih životinja 5,9 milijuna eura

07.04.2023.

13:55

Autor: V.K./HRT/Hina

Očuvanje staništa velikih zvjeri

Očuvanje staništa velikih zvjeri

Foto: Ilustracija / Shutterstock

Ministarstvo poljoprivrede u petak je izvijestilo da je objavljen natječaj za očuvanje staništa velikih zvijeri i zaštitu domaćih životinja od napada, vrijedan 5,9 milijuna eura.

Riječ je o natječaju za provedbu podmjere 4.4.1. "Neproduktivna ulaganja povezana s očuvanjem okoliša" iz Programa ruralnog razvoja.

Svrha natječaja je dodjela sredstava za neproduktivna ulaganja povezana s ciljem očuvanja staništa velikih zvijeri te zaštite domaćih životinja od napada velikih zvijeri na području rasprostranjenosti velikih zvijeri i otoka, navodi se u priopćenju.

Ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore je 5,9 milijuna eura.

Iz Ministarstva napominju kako će ulaganja u cilju očuvanja staništa velikih zvijeri te zaštite domaćih životinja na području rasprostranjenosti velikih zvijeri i otoka doprinijeti otpornom i održivom razvoju poljoprivredne proizvodnje na tim područjima.

Intenzitet javne potpore iznosi 100 posto, a visina javne potpore po projektu od 400 eura do 100 tisuća eura.

Rok za podnošenje zahtjeva za potporu i dostavu potvrde o podnošenju zahtjeva za potporu traje je od 5. svibnja do 7. kolovoza ove godine.

Po podatcima Ministarstva poljoprivrede, do sada je putem operacije 4.4.1. ugovoren iznos potpore vrijedan gotovo 6,6 milijuna eura. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!