12:51 / 19.06.2018.

Autor: M.M./Hina

Za opremanje 73 eksperimentalne škole 13,5 milijuna kuna

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Ministarstvo znanosti i obrazovanja osiguralo je 13,5 milijuna kuna za opremanje 73 eksperimentalne škole, pri čemu je svakoj školi na raspolaganju iznos od 100.000 do 250.000 kuna.
Ministarstvo znanosti i obrazovanja izvijestilo je da je osiguralo 13,5 milijuna kuna za opremanje 73 eksperimentalne škole, pri čemu je svakoj školi na raspolaganju iznos od 100.000 do 250.000 kuna, ovisno o ukupnome broju učenika pojedine škole prijavljene u eksperimentalni program "Škola za život", koji kreće na jesen.

Ministarstvo će školama poslati katalog s više od 1000 artikala, a škole same odabiru što žele u sklopu svoga financijskog limita, priopćilo je ministarstvo. Škole mogu nabaviti artikle u vrijednosti od kune do čak 100.000 kuna, kolika je prosječna cijena višenamjenske sprave za vježbanje na otvorenome.

Ponuda artikala je različita - od magneta, preko ampermetra, bicikla, pribora za nastavu fizike, do meteorološke postaje, glazbenih instrumenata i peći za keramiku. Katalog je osmišljen prema prijedlozima iz škola, a prvi put škole same mogu odabrati opremu koja im treba.

Prijedlozi škola su raznovrsni i pokazuju promišljanje o razvoju različitih kompetencija učenika - od prirodoslovnih, preko čitalačkih, do digitalnih i socijalnih. Na taj način potiče se autonomija škola i omogućava kvalitetno podizanje standarda na područjima za koje škole procjenjuju da su im potrebna.

Željene artikle iz kataloga škole mogu odabrati do 26. lipnja, a nakon toga slijedi javna nabava. Nabava opreme za eksperimentalne škole je sufinancirana iz Europskoga socijalnog fonda.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!