Za poboljšanje uvjeta u dječjim vrtićima odobreno više od 2 i pol milijuna eura

14.06.2023.

11:35

Autor: HRT/IMS/B.B.B.

Državna tajnica Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade, Željka Josić

Državna tajnica Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade, Željka Josić

Foto: HTV / HRT

Središnji državni ured za demografiju i mlade uručio je ugovore predstavnicima 1236 jedinica lokalne samouprave za projekte usmjerene na poboljšanje materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima. Za to je osigurano 2 milijuna 654 tisuće eura.


Iz ureda su izvijestili da je cilj tog projekta održavanje predškolskih djelatnosti te zadržavanje roditelja i mladih u svojim zajednicama.

- Glavni cilj ovog projekta je kako bi se obnavljala, zadržala preškolska djelatnost u lokalnim sredinama, kako bi se poboljšala usluga i kako bi djeca ustvari ostala u onim sredinama u kojima su i rođena i naravno roditelji ostali tamo u onim jedinicama u kojima žive. I kako ne bi trebali tražiti uslugu preškolskog odgoja i obrazovanja izvan svoje lokalne jedinice, rekla je državna tajnica Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade, Željka Josić.

Načelnica općine Delekovec istaknula je da to znači mnogo za male općine s malim proračunima.

- Pa puno znači za našu malu općinu s malim proračunom. Ovo su nam neka dodatna sredstva koja nam pomažu u ovoj velikoj investiciji budući da smo dio novca dobili već iz nacionalnog plana oporavka i otpornosti, dodala je načelnica općine Đelekovec, Lara Samošćanec.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!