15:46 / 24.02.2022.

Autor: Hina/I.B.

Za silovanje kćeri 20 godina zatvora

Presuda

Presuda

Foto: Ilustracija / Shutterstock

Na 20 godina zatvora na splitskom je Županijskom sudu osuđen 60-godišnjak optužen da je silovao svoju kćer s mentalnim poteškoćama, a kako nije došao na objavu presude za njim je raspisana tjeralica.

Zlostavljana kći je naposljetku ostala trudna s ocem i rodila dijete, a sve se događalo prije pet godina kada je imala tek 17 godina.

Tijekom sudskog postupka optuženi 60-godišnjak je sucu Dinku Mešinu tvrdio da nije silovao kćer koja je imala laku mentalnu retardaciju. Majka silovane djevojke je ovisnica o drogama, a otac je i ranije bio osuđivan zbog nekoliko kaznenih djela.

Optužnica ga je teretila da je u listopadu 2017. u stanu u Splitu svoju kćer dva puta silovao u njenom krevetu, usprkos njenom protivljenju.

Kako osuđeni muškarac nije došao na izricanje presude, a zatvorska kazna mu je veća od pet godina za njim je raspisana tjeralica.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!