Osigurana su sredstva za prehranu za školarce slabijeg imovinskog stanja

27.06.2022.

12:36

Autor: Dnevnik/IMS/I.Z./HRT

 Ministar Piletić uručio ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava iz Poziva "Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva"

Ministar Piletić uručio ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava iz Poziva "Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva"

Foto: Zeljko Hladika / PIXSELL

Za školsku djecu koja su u riziku od siromaštva, osigurana su sredstva za prehranu za iduću školsku godinu. Ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić predstavnicima gradova i županija uručio je sedamnaest ugovora vrijednih 14 milijuna 600 tisuća kuna - financiranih iz fondova EU-a. 


Tako se osigurava topli obrok za četrnaest i pol tisuća učenika u 226 osnovnih škola u zemlji.

- Cilj nam je da do početka školske godine 2022./2023. potpišemo dodatne ugovore s drugim osnivačima. Dakle, županijama, gradovima i potrošimo cijelu alokaciju od trideset milijuna kuna, rekao je ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić

- Svi mi koji smo danas potpisali ugovore bili bismo sretni da ih uopće ne moramo potpisivati, jer to bi značilo da na svom području nemamo djece koja su u riziku od siromaštva. No, realnost je drukčija, dodao je bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!