13:06 / 03.07.2020.

Autor: HRT 4/IMS/HRT

Za strukovno obrazovanje 820 milijuna kuna

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

20 škola novac iz europskih fondova uložite će u opremanje i razvoj programa za zanimanja budućnosti.
Važan dan za strukovno obrazovanje - školama koje su postale regionalni centri kompetencija dodijeljeno je 820 milijuna kuna.

Iako obuhvaća čak dvije trećine srednjoškolaca, strukovno obrazovanje često je ostajalo po strani, a ovim će se novcem ispraviti ta nepravda - istaknula je resorna ministrica. 20 škola novac iz europskih fondova uložite će u opremanje i razvoj programa za zanimanja budućnosti.

- Ukupno 63 milijuna će definitivno promijeniti sve, nakon toga više ništa neće biti isto. Ovo danas je početak, svjesni smo odgovornosti koja je pred nama i posla koji nas čeka, rekao je Tihomir Tomčić, ravnatelj Strukovne škole Vice Vlatkovića, Zadar.

- Već dugi niz godina Tehnička škola neprestano ulaže u razvoj, kako u jačanju kapaciteta svojih nastavnika, tako i u infrastrukturu, laboratorije, praktikume, ERASMUSE, stručne prakse i usavršavanja diljem Europe, rekla je Vikica Lukić, ravnateljica Tehničke škole Slavonski Brod.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!