13:59 / 28.05.2020.

Autor: HRT/Hina

Za svakog zastupnika 135.000 kuna

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Vlada je donijela i odluku o visini naknade troškova izborne promidžbe za izbor zastupnika u Hrvatski sabor.
Vlada je donijela i odluku o visini naknade troškova izborne promidžbe za izbor zastupnika u Hrvatski sabor te političke stranke, neovisne liste i kandidate za zastupnike pripadnika nacionalnih manjina koji imaju pravo na tu naknadu u iznosu od 135.000 kuna, po osvojenom zastupničkom mjestu prema konačnim rezultatima izbora.

- DIP objavio obvezne upute
- Na sjednici Vlade o planu za oporavak

Političke stranke i neovisne liste koje su na izborima za zastupnike u Hrvatski sabor dobile više od 5 posto važećih glasova birača izborne jedinice, a nisu osvojile zastupničko mjesto imaju pravo na naknadu troškova izborne promidžbe u iznosu od 22.500 kuna.

Kandidati za zastupnike pripadnika nacionalnih manjina zastupljenih u stanovništvu s manje od 1,5 posto stanovnika, koji na izborima nisu postali zastupnici, a dobili su više od 15 posto važećih glasova birača izborne jedinice, imaju pravo na naknadu u visini od 15 posto iznosa naknade koja pripada zastupniku.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!