09:32 / 12.01.2019.

Autor: Hina/HRT

Za trećim radnikom potraga je proširena

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Vatrogasci, policija i ronioci uz pomoć helikoptera tragaju za nestalim radnikom.
Opsežna potraga za trećim radnikom Hidroelektrane Dubrovnik, koji je nestao u požaru u četvrtak, niti trećega dana nije dala rezultata. Potraga je proširena na područje od poluotoka Prevlaka do otoka Sveti Andrija. Nastavit će se i tijekom noći sukladno vremenskim uvjetima, izjavio je načelnik dubrovačke policije Ivan Pavličević.

Pavličević je rekao da je večeras održan sastanak na kojem je odlučeno da se u nedjelju pokuša izvršiti dio potrage koji zbog loših vremenskih uvjeta nije bio moguć tijekom subote.

- Dva plovila su u potrazi, bliže obali i na otvorenom moru. Brod Obalne straže obišao je otok Sveti Andrija i potragu će nastaviti ujutro. Koliko se bude moglo, večeras ćemo obići stijene i s kopnene strane, rekao je Pavličević.

Naveo je kako je helikopter opremljen posebnom kamerom obišao široko područje od poluotoka Prevlaka do otoka Sveti Andrija i podnožja brda Petka u Dubrovniku.

Neslužbeno se doznaje kako je donesena odluka da se iz odvodnog kanala Hidroelektrane Plat, koji je već dvaput pregledan, ispusti sva voda, kako bi se još jednom u potpunosti pregledao.

U požaru koji je u četvrtak oko 9 sati buknuo u HE Plat nestala su tri radnika. Beživotno tijelo prvog pronađeno je u četvrtak oko 14 sati u odvodnom kanalu hidroelektrane, a drugog oko 21.50 na obali mora u Cavtatu, a za trećim se još traga.

Opsežnu potragu u subotu su dodatno otežali vremenski uvjeti, zbog čega policijska plovila nisu mogla izaći na širi akvatorij, već samo brod Obalne straže Omiš. Od 9 sati angažiran je i jedan helikopter MUP-a.

U potrazi su sudjelovali policija, HGSS, sve vatrogasne postrojbe i dobrovoljna vatrogasna društva s juga Hrvatske, djelatnici HE Plat, mještani, ronioci i Obalna straža Omiš, a medicinski tim je bio u pripravnosti.

Tragedija je potresla cijeli dubrovački kraj, svi priskaču u pomoć. No policija upozorava one koji isplovljavaju u manjim barkama da budu oprezni zbog vremenskih uvjeta.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!