15:31 / 04.09.2018.

Autor: P.F./Hina

Za unaprjeđenje usluga u dječjim vrtićima 103 milijuna kuna

Foto: Damir Spehar/PIXSELL

Foto: Damir Spehar/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Dio je to od ukupno 300 milijuna kuna sredstava iz Europskog socijalnog fonda kojim će se financirati zapošljavanje odgojitelja i dodatna opremanja vrtića i igrališta.
U Splitu je potpisano 20 ugovora po kojima je iz europskog socijalnog fonda osigurano 103 milijuna kuna za unaprjeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i školskog odgoja i obrazovanja, to jest dječjih vrtića diljem Hrvatske.

Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić, koja je uručila ugovore vrtićima potpisnicima, istaknula je kako je ovih 103 milijuna kuna dio od ukupno 300 milijuna kuna sredstava iz Europskog socijalnog fonda kojim će se financirati zapošljavanje odgojitelja u dječjim vrtićima te eventualno zapošljavanje pomoćnog osoblja i kuharica.

Tim sredstvima financirat će se i produženi boravak u vrtićima te eventualna dostavna vozila kao i dodatna opremanja vrtića i igrališta u vrtićima, rekla je ministrica Murganić.

Ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić, koji je nazočio potpisivanju ugovora, rekao je da je dizajnom natječaja predviđeno da se zaposli između 400 i 600 osoba, a na temelju danas potpisanih ugovora u splitskim dječjim vrtićima očekujemo 65 novih radnih mjesta, dodao je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!