10:09 / 23.01.2022.

Autor: HRT/Hina

Za vožnju u alkoholiziranom stanju kažnjen s 10.000 kuna i tromjesečnom zabranom

Za vožnju u alkoholiziranom stanju, kažnjen s 10.000 kuna i tromjesečnom zabranom

Za vožnju u alkoholiziranom stanju, kažnjen s 10.000 kuna i tromjesečnom zabranom

Foto: Hrvoje Jelavic / PIXSELL

Vožnju cestama Karlovačke županije u alkoholiziranom stanju 35-godišnji bosanski vozač je platio sa 10.000 kuna i s tri mjeseca zabrane vožnje hrvatskim cestama, izvijestila je u nedjelju karlovačka Policijska uprava.

Policijski službenici su 21. siječnja prilikom kontrole prometa u Belavićima utvrdili da osobnim automobilom karlovačkih registarskih oznaka vozi pijani vozač.

Utvrđeno je da je bio pod utjecajem alkohola od 1,64 g/kg, te da se radi o 35-godišnem državljaninu Bosne i Hercegovine s privremenim boravkom u Republici Hrvatskoj.

Vozač je isključen iz prometa te je, uz optužni prijedlog, 22. siječnja doveden na karlovački Općinski sud koji mu je izrekao novčanu kaznu u iznosu od 10.000 kuna i zaštitnu mjeru tromjesečne zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole na području Republike Hrvatske.

U istom priopćenju stoji da je i noćas provedena preventivno-represivna akcija Nadzor vozača pod utjecajem alkohola ili droga, a od 250 kontroliranih vozača, njih 15 je zbog alkohola isključeno iz prometa.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!