Zabok: Mladić u izolaciji zbog sumnje na koronavirus

12.02.2020.

12:45

Autor: HRT/Hina

default error photo
Dok je bio u Kini, zaprimljeni pacijent nije boravio u Wuhanu, no to ne daje na važnosti, jer je u zadnjih tjedan dana cijelo područje Kine proglašeno epidemijskim područjem.
Zbog zdravstvenih problema, odnosno uočenog sekreta u grlu, Zavodu za javno zdravstvo Krapinsko-zagorske županije javio se danas 24-godišnji muškarac, koji se nedavno vratio iz Kine, nakon čega je stavljen u izolaciju u zabočkoj bolnici.

Specijalist epidemiolog iz krapinskog Zavoda za javno zdravstvo Ivan Lipovac rekao je Hini da se mladić javio telefonski, na što ga je ponukala majka kada je kod njega primijetila zdravstvene probleme.

- On je 1. veljače došao iz Kine, sletio je avionom na aerodrom u Zagrebu i bio je kod kuće 12 dana. Jučer i prekjučer uočio je nekakav sekret u grlu, bez temperature, bez kašlja i grlobolje, odnosno nekakve respiratorne infekcije. Odlučio se javiti meni te sam odlučio radi opreza da se ipak obave pretrage na koronavirus (COVIS 19), kazao je Lipovac.

Prema doktorovim riječima, mladić je sada u Općoj bolnici Zabok i tamo će ostati u izolaciji dok se ne dobiju rezultati nalaza, koji će biti gotovi vjerojatno u četvrtak. Sve dok analiza traje mladić će ostati u izolaciji, kazao je Lipovac dodavši da su i 24-godišnjakovi roditelji u kućnoj izolaciji.

- Oni će biti kod kuće dok ne dobijemo rezultate nalaza. Ako nalaz bude pozitivan i dalje će biti u izolaciji kod kuće, a ako će biti negativan mogu ići gdje hoće, rekao je Lipovac.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!