Branko Dukić ostaje gradonačelnik Zadra, Vučetić mu čestitao na pobjedi

30.05.2021.

18:52

Autor: HRT/V.G.

Branko Dukić

Branko Dukić

Foto: HTV / HRT

Novi stari gradonačelnik Zadra je HDZ-ov Branko Dukić. Njegov protukandidat neovisni Marko Vučetić priznao je poraz.


Tako će HDZ zadržati gradonačelnika iz svojih redova, no ova stranka nema većinu u Gradskom vijeću.


- Ne bih rekao da vladamo, već služimo građanima. I u ove četiri godine ćemo služiti građanima. Sve što smo napravili i što ćemo napraviti, vjerujem da su građani prepoznali, rekao je Dukić za HTV i zahvalio svima na potpori.

- Izbori su završili i krećemo dalje. Vjerujem da će svi koji su u Gradskom vijeću da ćemo naći zajednički jezik da grad ide naprijed, dodao je.

Govoreći o formiranju Gradskog vijeća, Dukić je rekao da još nije uspostavio ni s kim kontakt.

- Vidjet ćemo na kojim programskim osnovama ovaj grad može ići dalje. Svaka grupacija ima određene stvari koje želi afirmirati u ovom gradu. Vjerujem da ćemo se dogovoriti i nastaviti razvijati grad, poručio je Dukić.

Enio Meštrović poručuje kako će možda ostati svoj što znači da bi u Zadru možda moglo doći do novih izbora kada je riječ o Gradskom vijeću.

- Ja želim da on ostane svoj, ne želim da se mijenja, da participira u Vijeću. Svi građani koji su mu dali glas očekuju da se neke stvari promijenje. Shvatili smo mi poruku, on je u gradu Zadru i na nama je da mi vidimo što možemo popraviti, a svjesni smo da je toga mnogo. Zadar se mora razvijati i ne očekujem daljnjih problema, zaključio je Dukić.

Vučetić: Čestitam Dukiću

Kandidat za gradonačelnika koalicije Srcem za Zadar Marko Vučetić čestitao je u nedjelju svom protukandidatu Branku Dukiću iz HDZ-a na pobjedi u drugom krugu lokalnih izbora.

- Demokracija nije propuštanje rezultata kroz vlastite osjećaje nego registriranje i prihvaćanje rezultata, a dosadašnji rezultati pokazuju da su građani izabrali da gradonačelnik i dalje bude Branko Dukić. Čestitam Branku Dukiću, građanima koji su tako birali, ali čestitam i građanima koji su birali mene. Obećavam im ono što sam u 1. krugu rekao i ono što me motiviralo na ulazak u kampanju - demokraciju ne promatram niti kao pobjedu niti kao poraz nego kao život, rekao je Marko Vučetić.


- Grad Zadar je dobio demokratski život, u njemu ću sljedeće četiri godine sudjelovati kao gradski vijećnik, kao politički aktivist na ulicama i kao onaj koji će podizati građansku svijet. Dokle god imamo izlaznost ispod 40 posto, dokle god imamo uspavano srce demokracije, mi ne možemo biti zadovoljni. Dokle imamo građane koji izlaze na birališta i žele birati, tu njihovu energiju trebao ugraditi u demokratsko srce Zadra, zaključio je Vučetić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!