Zadar: Erlić više nije ravnatelj županijskog Zavoda za hitnu medicinu

15:58 / 14.01.2022.

Autor: T.V./HRT/Hina

Erlić više nije ravnatelj županijskog Zavoda za hitnu medicinu

Erlić više nije ravnatelj županijskog Zavoda za hitnu medicinu

Foto: Dino Stanin / PIXSELL

Odlukom Upravnog vijeća Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije u petak je smijenjen ravnatelj tog zavoda Ivica Erlić, protiv kojega je policija podnijela kaznenu prijavu zbog sumnje na širenje i prenošenje bolesti COVID-19, potvrdio je za Hinu predsjednik tog vijeća Šime Rušin.

- Upravno vijeće smatra kako bi se ostankom na ravnateljskoj funkciji Zavodu za hitnu medicinu nanijela nenadoknadiva šteta. Značilo bi to odobravanje učinjenog djela te izbjegavanje odgovornosti u vremenima kada je zdravstvena ugroza omela svim građanima normalan život, rekao je Rušin za Hinu.

Istaknuo je kako je riječ o zdravstvenoj ustanovi koja bi svojim primjerom trebala pokazati kako se treba odgovorno nositi s pandemijom i svaki postupak drukčiji od razrješenja bacio bi ljagu na požrtvovno medicinsko i ostalo osoblje unutar tog zavoda.

Za Erlićevu smjenu bilo je četvero od petero članova Upravnog vijeća, a za obnašateljicu dužnosti ravnatelja imenovana je dugogodišnja voditeljica službe za financije Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije Ivana Šimić.

Ivicu Erlića u redovitoj kontroli prometa policija je zaustavila 6. siječnja, kada se utvrdilo da mu traje zaštitna mjera izolacije zbog zaraze koronavirusom, a tu je informaciju na društvenoj mreži objavio predsjednik Županijske organizacije SDP-a Jure Zubčić.

Erlić je pak za Radio Zadar poslije izjavio da se tog jutra loše osjećao, teže disao i da je po preporuci svojega liječnika sam sjeo u automobili i uputio se na liječnički pregled.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!