21:50 / 17.10.2019.

Autor: T.D./Hina

Zadar: Grabar-Kitarović sa županijskim odborom HDZ-a na pripremnom sastanku za predsjedničke izbore

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Kolinda Grabar-Kitarović je ponovila da će njezina politika i dalje biti politika nacionalnog zajedništva.
Predsjednica Republike i kandidatkinja HDZ-a za novi mandat Kolinda Grabar -Kitarović održala je u četvrtak navečer u Zadru radni sastanak sa Županijskim odborom HDZ-a u proširenom sastavu te ponovila da će njezina politika i dalje biti politika nacionalnog zajedništva.

Kako je priopćeno iz HDZ-a, često prekidana snažnim pljeskom i ovacijama Kolinda Grabar-Kitarović  je u obraćanju na pripremnom sastanku za nadolazeće predsjedničke izbore na kojem su sudjelovali i predstavnici temeljnih ogranaka HDZ- Zadarske županije, naglasila da će njezina politika i dalje biti politika nacionalnog zajedništva.

- To je politika Franje Tuđmana, politika okupljanja svih kojima je Domovina na srcu. Vjerujući u snagu Hrvatske i hrvatskih ljudi, pokazali smo da možemo mijenjati stvari nabolje. To ćemo, zajedno, činiti i ubuduće, u novome petogodišnjem mandatu! Radila sam na dobrobit svih građana, nikad pritom ne zaboravljajući, poput nekih, na Hrvate izvan RH, na naše sunarodnjake u BiH, rekla je Grabar- Kitarović.

- HDZ je bio moj izbor od početka, moja prva i jedina stranka. Jer je HDZ, predvođen prvim predsjednikom i utemeljiteljem suvremene hrvatske države dr. Tuđmanom, u najtežim trenucima imao i snage i srca i mudrosti i ljude da Hrvatsku povede na put neovisnosti i odvede je u slobodu, rekla je. Dodala kako su novi izazovi nastaviti s ekonomskim postignućima, osigurati hrvatskim ljudima još bolji život, a ispraviti nepravde koje još nisu ispravljene. I u tome ćemo uspjeti. Zato što vjerujemo u Hrvatsku, zaključila je.

Predsjednik ŽO HDZ-a Božidar Kalmeta je istaknuo da je Zadar bio i ostao utvrda HDZ-a, u kojoj je ta stranka uvijek pobjeđivala. Tako će biti i na ovim izborima, rekao je.

- Predsjednica je danas brend u svijetu. Stranci znaju reći: Bio sam u Hrvatskoj, u zemlji Kolinde Grabar-Kitarović! Što bismo mi dali da imamo takvu predsjednicu, rekao je Kalmeta.

Kako je ocijenio, ona je svojom inicijativom Triju mora, svojim kontaktima s Trumpom i Putinom, najmoćnijim ljudima svijeta, pridonijela snažnome međunarodnom pozicioniranju Hrvatske.

Naš vanjskopolitički utjecaj nikada nije bio jači. Kolinda Grabar-Kitarović najbolja je kandidatkinja i zato će pobijediti! A HDZ će biti uz nju na tome pobjedničkom putu, poručio je Kalmeta i zaključio kako članice i članovi HDZ jedva čekaju početak kampanje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!