Zadar: Ispred bolnice parkiranje 1 euro po satu

09.03.2023.

07:00

Autor: Melita Šare/Regionalni dnevnik/HRT/I.B.

Parkiranje u Zadru

Parkiranje u Zadru

Foto: HTV / HRT

Zadrani su dobili nov sustav naplate parkiranja ispred opće bolnice. Od 1. svibnja do 30. rujna parkiranje će plaćati jedan euro po satu, a od listopada do travnja, dakle izvan sezone, parkiranje će ih stajati pola eura. Euro po satu - nije li to malo previše, pitali smo građane?

Pažanin Zeneral Gersan na parkiralištu je već šest sati. Čeka prijatelja koji pak čeka nalaze u bolnici. Tek petnaest minuta je besplatno.

- Može se naplatiti, ali pola eura za sat je malo previše. Ja sam danas došao ovdje u osam sati s otoka Paga. Ja bih sad trebao ovdje pola odojka ostaviti, kaže.

Hoće li ljeti Zadrani moći i na plažu Kolovare? Ulaz se neće naplaćivati, ali parkiranje hoće: masno, euro po satu. Problem je u tome što je parkiralište tik uz gradsku plažu kojoj gravitira cijeli istočni dio grada. Mišljenja građana su podijeljena.

Istina jest da bi ljeti, uz mnoge parkirane kampere, pacijenti više od sata tražili parkiralište. I medicinsko osoblje ga sada plaća, ali mogu kupiti povlaštenu mjesečnu kartu.

- Kad god su neke hitne intervencije onda naši djelatnici, liječnici ulaze direktno u bolnicu. Najviše je bio problem oko tih stranih registracija, svako ljeto bi tu kamperi parkirali, sušili robu, lijepo sjedili vani, pili kavu, odmarali bi se 5,6,7 dana. Naravno, sve je to bilo besplatno, kaže Edi Karuc, pomoćnik ravnatelja OB Zadar.

Dio parkirališta se uređuje kako bi se dobilo više mjesta. Za bolnicu ljeti je stanje bilo neodrživo jer su ga okupirali automobili i kamperi turista. No, kamo će na kupanje domaći ljudi, ako će za pet sati boravka na plaži trebati platiti čak pet eura parkiranje, pitanje je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!