Zadranin policiji predao kućni arsenal

11.05.2023.

10:22

Autor: PU Zadarska

Predaja oružja policiji

Predaja oružja policiji

Foto: Ilustracija/Damir Spehar / Pixsell

Jučer je građanin zadarskoj policiji predao pet ručnih bombi, 457 komada raznog streljiva, eksploziv, sporogoreći štapin i detonatorske kapisle, kao i dvije mine bez upaljača, dok je građanka predala jednu automatsku pušku. Policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu su po dojavi na siguran način izuzeli oružje, streljivo i eksplozivna sredstva.

"Pozivamo i apeliramo na sve one koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva da ga bez straha od sankcija prijave policiji, s napomenom da građani ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje, već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj telefona 192 nakon čega će policijski službenici u civilu doći na dogovoreno mjesto i preuzeti opasno sredstvo."

Iz policije napominju kako će u svim slučajevima dragovoljne predaje ilegalnog oružja, osoba koja predaje oružje ostati anonimna i protiv nje se neće pokretati kazneni ili prekršajni postupak.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!