Zadar: Preminuo nakon pada s visine, gradonačelnik izrazio sućut

07.07.2022.

14:05

Autor: M.M./HRT

Zadar: Preminuo nakon pada s visine

Zadar: Preminuo nakon pada s visine

Foto: Fran Rubil / Pixsell

Jutros oko 4,45 policija je zaprimila dojavu da je u Zadru u Perivoju kraljice Jelene Madijevke pronađena nepoznata muška osoba, koja je na mjestu događaja preminula.

Policijski službenici obavili su očevid kojim je utvrđeno da je do smrti došlo uslijed pada s veće visine. Do sada provedenim izvidima utvrđeno je da se radi o 20-godišnjem stranom državljaninu.

O događaju je upoznato Županijsko državno odvjetništvo u Zadru koje je naložilo obdukciju kako bi se utvrdio točan uzrok smrti.

Utvrđivanje svih okolnosti i relevantnih činjenica ovog događaja se nastavlja.

Hrvatski radio Zadar prenosi da se radi o mladom Ircu koji je u Zadar stigao sam prije četiri dana. Bio je smješten u hostelu, gdje se družio s ostalim gostima. Zajedno su otišli i u noćni provod.

Vlasnik hostela Danijel Radeta kazao je da mladi Irac nije bio konfliktan već dečko pun života. 

- Teško mi je bilo što reći. Došao je sam, upoznao je tu neke prijatelje, što se i inače događa, otišao se zabaviti i eto nažalost nije se vratio. Društvo s kojim je otišao u provod ne može vjerovati. Oni su se u klubu razišli i to je sve što mogu reći, dodaje Radeta, koji je i gradski vijećnik SDP-a. Istaknuo je da je još 2019. godine u Gradskom vijeću upozoravao na opasnosti od pada s bedema i predlagao postavljenje zaštite.

U zadnjih nekoliko godina zabilježeno je devet slučajeva padova s bedema, od kojih su nažalost tri bila smrtna. Zadnji je bio prije četiri godine, kada je gotovo na istom mjestu poginu 21-godišnji Nizozemac, prenosi Hrvatski radio Zadar.

Zadarski gradonačelnik izrazio sućut obitelji poginulog mladića

Gradonačelnik Zadra Branko Dukić izrazio je na konferenciji za novinare sućut obitelji mladića iz Irske.

- Potresla me ova vijest, našim bedemima svakodnevno prolaze tisuće, djece, odraslih i starijih ljudi i to rade bez ugroze i u potpunoj slobodi. Nažalost, događaju se nesreće koje su povezane s kasnim satima i nekim stvarima koje vjerojatno i ne možemo kontrolirati. Ali da ne prejudiciramo, pričekajmo rezultate i detalje očevida kako bismo saznali zbog čega se dogodila ta strašna nesreća, kazao je.

Na pitanje novinara zašto gradska vlast na tom prostoru nije ništa poduzela od 2018. kada je, na istome mjestu, poginuo mladić iz Nizozemske, a u posljednjih nekoliko godina s bedema je palo devetero ljudi, od čega je troje poginulo, Dukić je odgovorio da su bedemi su pod zaštitom UNESCO-a, zbog čega je strogo propisana procedura postavljanja zaštitnih ograda.

Dodao je kako sigurnost ovisi i o ponašanju pojedinaca te da grad ne može biti opasan žicom. Naglasio je da će Gradska uprava ipak razmotriti kako povećati sigurnost i izbjeći stradavanja mladih.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!