12:34 / 01.05.2020.

Autor: I.D./HINA

Zadar: Šesti dan bez novozaraženih

Foto: Marko Dimic/PIXSELL

Foto: Marko Dimic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Dosad su izliječene 42 osobe, a danas će iz Specijalne bolnice za ortopediju u Biogradu otpustiti preostalih dvoje pacijenata s lakšim simptomima.
Šesti dan zaredom na zadarskom području nema novozaraženih pa je ukupan broj od početka epidemije i dalje 85 osoba zaraženih koronavirusom, priopćio je u petak Stožer civilne zaštite Zadarske županije.

- Epidemija koronavirusa - iz minute u minutu

Dosad su izliječene 42 osobe, a danas će iz Specijalne bolnice za ortopediju u Biogradu otpustiti preostalih dvoje pacijenata s lakšim simptomima i ta zdravstvena ustanova počet će s pripremama za normalno funkcioniranje.

U Općoj bolnici u Zadru na COVID odjelu na liječenju je troje pacijenata i nitko nije na respiratoru.

Aktivni nadzor samoizolacije provodi se nad 580 osoba, a istekao je za 2478 stanovnika s područja Zadarske županije.

U priopćenju je istaknuto da je od početka epidemije u Zadarskoj županiji bilo više zaraženih žena nego muškaraca. Prema dobnoj skupini, najviše je oboljelih bilo između 50 i 59 godina, a najmanje između 10 i 19 godina. Gledajući po spolu, najviše oboljelih žena bilo je u dobi od 70 do 79, a muškaraca u dobnoj skupini od 50 do 59 godina.

Policijski službenici PU zadarske u protekla 24 sata obavili su 433 provjere provođenja mjera samoizolacije i utvrdili jedno kršenje, a na prometno-blokadnim punktovima evidentirano je 11 osoba bez valjane propusnice.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!