12:32 / 23.11.2018.

Autor: HRT

Zadar slavi Dan grada - Luka Modrić počasni građanin

Foto: Radio Zadar

Foto: Radio Zadar

Foto: - / -

Grad Zadar slavi svoj dan. Vrijeme je to kada se zbrajaju rezultati, ali i dodjeljuju nagrade najzaslužnijim pojedincima.
Zadar slavi svoj dan, blagdana Sv. Krševana. Proslava je počela budnicom Gradske glazbe ulicama Poluotoka, nakon čega su položeni vijenci pod Središnji križ na Gradskom groblju i pod spomen-obilježje na Narodnom trgu.

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća u Hrvatskom narodnom kazalištu dodijeljene su i ovogodišnje nagrade. Počasni je građanin odlukom Gradskog vijeća Luka Modrić, a Nagradu za životno djelo dobili su Jasna Ančić te Željko Uzelac. Miljenko Dujela, Cromaris d.d., Antonija Mlikota, Šime Vrsljako, Danijel Subašić, Dominik Livaković, Šime i Mihovil Fantela dobitnici su godišnjih nagrada Grada.

Grb grada uručen je Vladimiru Gašparu, Ivici Viduliću, zadruzi Brlog te Košarkaškom klubu osoba s invaliditetom. Uz to, gradonačelnik Dukić Grbom je nagradio i Maju Cindrić, Anđelku Marin, Noela Lakića i Marina Varivodu te oftalmologa Klaus-Petera Boergena. Novi počasni građanin Zadra, Luka Modrić, videoporukom uz "Vidimo se na Kalelargi" zahvalio je na nagradi.

Građani na Kalelargi mogu u humanitarne svrhe kušati Zadarski pijat, koji pripremaju učenici Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole. U 18 sati je svečana večernja misa u katedrali, a od 19 sati u čast sv. Krševanu zapjevat će katedralni zbor sv. Stošije i Orkestar Umjetničke akademije u Splitu pod ravnanjem Žana Morovića.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!