11:48 / 06.10.2020.

Autor: Dnevnik u podne/IMS/HRT

Zadar slavi Dan obrane grada

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Zadar obilježava godišnjicu obrane grada zahvaljujući braniteljima koji su ipak zaustavili moćnijeg neprijatelja.
Zadar slavi Dan obrane grada. Prije točno 29 godina Donatov grad je napadnut sa svih strana. S mora, zaleđa i vojarni u rukama agresora. U samo srce grada padale su tisuće granata, a neprijateljski tenkovi nadirali su iz devet pravaca.

Zadar danas obilježava godišnjicu obrane grada zahvaljujući braniteljima koji su ipak zaustavili moćnijeg neprijatelja.


- Nikad više tuge i nikad više nade. Nikad više boli i nikad više ljubavi. Bilo je vrlo dramatično. Mislim da su nam se tri dana spojila u jednu veliku noć, rekla je Davorka Stipčević.

- Hrvatska vojska, hrvatski branitelji, bez obzira na manju tehničku opremljenost i nižu razinu znanja po pitanju ratovanja, pokazali su svoju hrabrost, domoljublje i stali nasuprot brojnijem neprijatelju i u pet dana riješili stvar. Na tome im hvala i svim članovima obitelji branitelja koji su u tom trenutku poginuli, rekao je Mario Banožić, ministar obrane.

- Inače hrvatski narod time i zadarski puk, ima taj inat, tu volju da obrani svoje i da voli ovu svoju tvrdu zemlju, rekao je Branko Dukić, gradonačelnik Zadra.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!