09:53 / 27.01.2018.

Autor: HRT

Zadarski nadbiskup uputio apel odgovornima da zaštite vjernike od blasfemije

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije reagirao je na predstavu Olivera Frljića 'Šest likova traži autora', usporedivši je s vremenom teških progona prvih kršćana.
Zadarski nadbiskup Želimir Puljić uputio je javni apel odgovornima u društvu da zaštite vjernike od, kako je naglasio, blasfemije koju promiču neka djela koja se nazivaju kulturom. Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije reagirao je na predstavu Olivera Frljića 'Šest likova traži autora', usporedivši je s vremenom teških progona prvih kršćana.

"Tužno je ovih dana čitati da su umirovljenog gospićko-senjskog biskupa Milu Bogovića u predstavi izrugali tako što su mu u sceni stavili svinjsku masku, pa prikazali kako kokainom pričešćuje glumce na pozornici. Strašna blasfemija, da čovjeku pamet stane. A još je tužnije slušati pohvale i aplauze na račun takve blasfemije i povrede vjerničkih osjećaja", kazao je zadarski nadbiskup Želimir Puljić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!