13:38 / 22.11.2019.

Autor: HRT

Zadarski policajac: Nisam dao snimku Ćelića u javnost

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Dragan Števanja, zadarski policajac kojeg se tereti da je otkrio pokušaj zataškavanja prometnog prekršaja Josipa Ćelića, izjavio je na konferenciji za novinare da on nije dao snimku vožnje u javnost.
Dragan Števanja, zadarski policajac kojeg se tereti da je otkrio pokušaj zataškavanja prometnog prekršaja Josipa Ćelića, bivšeg zamjenika ravnatelja policije, izjavio je na konferenciji za novinare da on nije dao snimku vožnje u javnost.

Odvjetnik Branko Šerić rekao je da je Števanja udaljen s dužnosti i da je protiv njega pokrenut postupak radi odavanja službene tajne.

- Ako je suspendiran za nešto što nije napravio, onda bi mogao dobiti novi postupak radi nečega što ne bi smio pričati. Ja preuzimam tu odgovornost. Procurila je snimka jurnjave Ćelića, on je pod suspenzijom zato što je dostavio snimku, a nije, izjavio je Šerić.

- Pristao je da ide na poligraf koji je zatitrao je na mjestima na kojima nije smio zatitrati. To je jedini dokaz, a znamo dobro da to ne može biti dokaz za suspenziju, kazao je Šerić napomenuvši kako je Dragan Števanja srčani bolesnik i kako je to razlog zašto je poligraf zatitrao. 

Šerić je nekoliko puta istaknuo kako je jedini dokaz protiv Števanje poligraf. 

Sindikat policije pozvao je da se napravi nadzor snimki presretača jer bi se iznenadilo što bi se vidjelo i koga bi se našlo.

- Da ja imam pristup, u tri dana bi našao tko je odgovoran, istaknuo je Šerić i rekao, da je policajac otkrio svoj identitet javnosti jer nije kriv i nije zviždač.

Odvjetnik Šerić je kazao kako je 28 osoba imalo pristup snimkama i mogli su predati snimke medijima.  

- Treba napraviti nadzor svih presretača u Hrvatskoj pa vidjeti tko je osuđen, a tko nije, predložio je Nikola Kajkić, predsjednik Nacionalnog sindikata policije.

Na pitanja je li suspendirani policajac imao pristup snimkama, Kajkić je odgovorio kako je Števanja u Prometnoj policiji te kako je jedinica koja se bavi snimkama presretača druga policijska jedinica. 

Kajkić tvrdi kako je ovo najveća afera u povijesti MUP-a. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!