16:38 / 30.07.2019.

Autor: HRT

Zadarsko Gradsko vijeće o rivi i janjetini

-

-

Foto: - / -

Zadarski gradski vijećnici raspravljaju i o financijskim izvješćima trgovačkih društava u vlasništvu Grada. Sva su, osim Nasada, u 2018. poslovala s dobiti.
Zadarsko Gradsko vijeće raspravljalo je, među ostalim, o radu i financijskim izvješćima trgovačkih društava u vlasništvu Grada. Uz to, i o poslovanju Košarkaškog kluba Zadar. Aktualni sat prošao je u znaku rekonstrukcije prometnica koje su oporbi i dalje trn u oku, te turizma za koji tvrde da je u velikom minusu.

Hrvatski turizam je u recesiji, a u minusu je i Grad Zadar, jer je, kako tvrdi oporba, sve prepušteno slučaju.

- Ono što je TZ jako dobro odradio je pečenje janjca na kamenim pločama zadarske tisućljetne rive - izjavio je SDP-ovac Erol Gaši.

Tko ne voli janjetinu, odgovorio je zadarski gradonačelnik Branko Dukić tvrdeći kako statistika govori suprotno. Zadar je, kaže, u prvih šest mjeseci i u srpnju u plusu:

- U razdoblju od 1. do 27. srpnja zabilježeno je povećanje dolazaka za 5, odnosno noćenja za 2 posto, što znači da nemamo niti rupu - odgovorio je Dukić.

Vijećnici su pitali i zašto se Grad odriče upravljanja rivom, na što je Dukić odgovorio kako će stavljanje rive pod upravu zadarske Lučke uprave pomoći u pronalaženju 70 mil. kuna potrebnih za rekonstrukciju rive i tako gradski proračun poštedjeti troška.

Oporbu se, čulo se, prozivalo za opstrukcije u obnovi hotela Maraska i velikog ulaganja turske Dogus grupe. Pitaju se što je s ostalim najavljenim projektima rekonstrukcije zgrada u hotele koji su godinama na čekanju.

Turci se, tvrdi gradonačelnik, još nisu odrekli Maraske, a ostali projekti kreću uskoro:

- Nakon ovog ljeta trebali bi početi s izgradnjom, odnosno rekonstrukcijom bivšeg hotela Beograd, a ide i preuređenje Zagreba, malo sporije to ide - dodao je gradonačelnik.

Zadarski gradski vijećnici raspravljaju i o financijskim izvješćima trgovačkih društava u vlasništvu Grada. Sva su, osim Nasada, u 2018. poslovala s dobiti. Tijekom popodneva raspravljat će se i o izvješću Košarkaškoga kluba Zadar koji se bori s dugovima koji su dosegnuli 31 milijun kuna.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!