15:42 / 10.06.2019.

Autor: Vladimir Šetka/M.Š./HRT

"Zadovoljni smo presudom Kovačeviću"

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Odvjetnik Darka Kovačevića Boris Radman još nije vidio presudu njegovom klijentu, pa nije želio ništa komentirati.
Odvjetnik Darka Kovačevića Boris Radman još nije vidio presudu njegovom klijentu, pa nije želio ništa komentirati. Pravni zastupnik obitelji oštećene djevojke, odvjetnik Milan Petričić ističe pak kako su zadovoljni pravomoćnom presudom.

- Primio sam presudu i iz pozicije žrtve koju zastupam, mogu reći da smo zadovoljni, rekao je Petričić te se osvrnuo na pitanje je li na presudu i visinu kazne utjecala javnost i medijska pažnja kojom je praćen cijeli slučaj.

- Na odluku, vidjeli smo, nije utjecala, Županijski sud je to potvrdio, dileme o krivnji nije bilo, uostalom optuženik je priznao krivnju. Ono, na što medijska pažnja jest utjecala je brzina postupka. Dakle, odluka je pravomoćna u roku od godinu dana i to je kvaliteta koju možemo cijeniti kao efikasan postupak, naglasio je Milan Petričić.

Opunomoćenik obitelji oštećene djevojke potvrdio je kako će sada podnijeti i zahtjev za naknadom štete u privatnoj parnici.

- Zahtjev za odštetu će biti postavljen, a dosada nije postavljen jer smo čekali rezultate onoga što je kroz liječenje još trebalo obaviti. U svakom slučaju zahtjev za odštetom će biti postavljen, rekao je odvjetnik Petričić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!