Zadranin u rastrojenom stanju odbio suradnju s pregovaračem i pucao iz stana

09.12.2022.

13:38

Autor: I.Z./HRT/Hina

Zadranin u rastrojenom stanju odbio suradnju s pregovaračem i pucao iz stana

Zadranin u rastrojenom stanju odbio suradnju s pregovaračem i pucao iz stana

Foto: Vladimir Šetka / HRT

Iz zadarske policije su izvijestili kako je 47-godišnjak, unatoč razgovorima s njihovim pregovaračem, u rastrojenom stanju jučer ujutro iz vatrenog oružja ispalio nekoliko hitaca u dvorište zgrade, u stubištu te u stanu, pri čemu nitko nije ozlijeđen, a on je uhićen i oružje mu je oduzeto.

U policiji danas kažu kako su kriminalistički istražili 47-godšnjaka te ga kazneno prijavili zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom te nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

U srijedu oko 21 sat primili su dojavu kako se u prizemlju stambene zgrade u zadarskoj Ulici bana Josipa Jelačića nalazi sam 47-godišnjak u rastrojenom stanju koji galami, pa postoji mogućnost da je i ispalio nekoliko hitaca iz vatrenog oružja.

Na teren su odmah izašli timovi temeljne, kriminalističke i interventne policije koji su ubrzo stavili osumnjičenika pod nadzor te uspostavili sigurnosno okruženje u cilju zaštite građana i imovine.

U rastrojenom stanju, 47-godišnjak je odbijao suradnju te uspostavljenje bilo kakvog kontakta s pregovaračem taktičkog tima Interventne jedinice policije, a potom je jučer ujutro oko 6 sati ispalio nekoliko hitaca iz vatrenog oružja u vanjski ograđeni dio dvorišta ispred svog stana.

Ubrzo nakon toga, izašao je iz stana gdje su ga uhitili pripadnici specijalnog tima Interventne policije te priveli u policijske prostorije.

U sklopu istrage obavljen je i policijski očevid kojim je na mjestu događaja pronađeno nekoliko uslijed pucanja nastalih oštećenja u unutrašnjosti stana te na dijelu stubišta zgrade ispred stana, kao i u betonskom rubnjaku u dvorištu ispred stana.

Pretragom doma i drugih prostorija, kao i dva automobila koje osumnjičeni koristi, pronađena je automatska puška, 22 komada pripadajućeg streljiva te oko 11,9 grama marihuane.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!