10:52 / 21.12.2019.

Autor: I.D./HINA

Zadravec: "postoje nezakonitosti u istrazi bolničkog povjerenstva"

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Istaknula je da je bila prisiljena u cijelu ovu "minornu nezgodnu situaciju" uključiti i odvjetnički tim koji će potražiti pravnu zadovoljštinu na sudu od svih subjekata.
Zamjenica ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice Dijana Zadravec u subotu je ustvrdila da "postoje nezakonitosti u istrazi bolničkog povjerenstva" koje istražuje okolnosti ovotjednog okršaja u toj bolnici te je istaknula da bi zbog toga dosadašnja istraga mogla biti poništena.

Riječ je o bolničkom povjerenstvu za unutarnji nadzor koje istražuje okolnosti sukoba prof. Zadravec i voditeljice Odjela nabave medicinskih proizvoda Mije Primorac, a zbog čega je intervenirala i policija.

Izvješće bolničkog povjerenstva očekuje se u ponedjeljak

- Moj odvjetnički tim vrlo ozbiljno razmatra mogućnost poništenja do sada provedenog postupka pred povjerenstvom iz razloga što je on vođen na posve nezakonit način, bez službenog pozivanja sudionika, bez istovremenog pisanja i potpisivanja zapisnika i zbog posve nepotrebnog traženja pisanih očitovanja onih koji su dali usmeni iskaz, a u strahu su da bi nezakonito postupanje moglo kulminirati apsurdnim zahtjevom da se zapisnici potpisuju s odmakom od par dana od provedenog saslušanja, napisala je dr. Zadravec u priopćenju.

Na taj način je reagirala na rad povjerenstva koje bi, u skladu sa statutom bolnice, trebalo ispitati stvarne okolnosti okršaja koji se u srijedu ujutro u dogodio toj bolnici.

Izvijestila je da je osobno, i usmeno i pismeno, više puta tražila da joj se dostavi dokumentacija potrebna u pripremi zaštite njezinih radnih prava, uključujući i Pravilnik o Povjerenstvu za unutarnji nadzor i kontrolu KBC Sestre milosrdnice, a od nadležnih, kako je dodala, nije dobila ništa.

Izrazila je sumnju da KBC uopće ima taj pravilnik jer bi, kako je rekla, trebao biti javno objavljen što nije, a što je sve suprotno Zakonu o zdravstvenoj zaštiti.

U priopćenju je iznijela i svoje viđenje događaja jer smatra da je proteklih dana o tome u medijima iznesen niz neistina, kao i o njezinu privatnom i poslovnom životu.

S obzirom na dosadašnji tijek i praćenje medija, dr. Zadravec je u priopćenju istaknula da je bila prisiljena u cijelu ovu "minornu nezgodnu situaciju" uključiti i odvjetnički tim Rabar Visković koji će potražiti pravnu zadovoljštinu na sudu od svih subjekata, medija koji objavljuju neistine i ostalih sudionika koji su učinili štetu njezinom ugledu, liku, djelu, radu, kako stručnom tako i privatnom.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!