Zadržavao inozemne provizije i tvrtku oštetio za 110 tisuća eura

21.03.2023.

10:37

Autor: Hina/D.M.

Novčanice eura

Novčanice eura

Foto: ilustracija / Pixabay

Zbog zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, zadarska policija kaznano je prijavila 61-godišnjaka. Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je svoju tvrtku oštetio za 110 tisuća eura jer je na osobnom računu zadržavao novac od provizija koje je za tvrtku slao inozemni poslovni partner.

Osumnjičen je da je kao odgovorna osoba tvrtke sa sjedištem na području Zadarske županije od 2010. do 2013. inozemnom poslovnom partneru, od kojeg je dobavljao robu koju je dalje distribuirao na području RH, dostavio broj svog osobnog računa.


Na taj je račun inozemno poduzeće uplaćivalo novac, odnosno proviziju, a osumnjičeni ga nije polagao na račun tvrtke, već ga je zadržao za sebe.


Policija ga tereti i da je od 2010. do 2017., bez pravnog osnova, za nepostojeće usluge nalagao isplate s bankovnog računa tvrtke na svoj račun, kao i da je 2013. krajnjim kupcima kojima je dostavljao robu navodio da novac za isporučeno, umjesto na žiro račun tvrtke uplate na njegov.


Nakon dovršene istrage policija protiv njega podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!