Zagreb: 14 naselja neće tri dana imati toplu vodu

03.09.2022.

22:21

Autor: Josip Gavranović/Dnevnik/IMS/HRT

Revitalizacija vrelovodne mreže

Revitalizacija vrelovodne mreže

Foto: Dnevnik / HTV

Radovi na revitalizaciji vrelovodne mreže u Zagrebu u punom su jeku. Grad je još uvijek veliko gradilište zbog čega se stvaraju gužve na više mjesta. Zbog kompleksnog spajanja cijevi, sljedećih dana tople vode neće biti u zapadnom dijelu grada.

Sljedeća tri dana u 14 zagrebačkih naselja na zapadu grada, odnosno 41 tisuća kućanstava, neće imati pristup toploj vodi.

Stanovnici zapadnog dijela grada moraju to podnijeti ako umjesto dotrajalih cijevi i čestih puknuća žele imati nov i moderan sustav.

Jurica Brnas
, voditelj Službe za eksploataciju Pogona toplinske mreže, kazao je da su ove godine planirali zamijeniti 25 kilometara trase odnosno 50 kilometara cijevi.

Vrelovodna mreža od 227 kilometara u Zagrebu stara je i takvi zahvati nužni su, poručuju u HEP toplinarstvu. Određeno je, kažu, 80% posla, a isključivanje baš uoči početka nastavne godine nije se mogao izbjeći.

Neki od anketiranih su kazali:

- To je jako neugodno ne moram vam reći svi znate što to znači hoćete se istuširati ili oprati masno posuđe.

- Hladna će biti, topla neće. A ja zvala majstora za bojler možda je to razlog.

- Ne znam, a šta da kažem to nije dobro.

Sezona grijanja je pred vratima. Svi radovi na spajanju cijevi moraju zato biti gotovi do 15. rujna. Gradilišta će se sanirati odmah nakon toga kako bi se izbjegle situacije poput onih lani kada se na asfaltiranje čekalo i po nekoliko mjeseci.

- Cilj nam je da to gradilište ne bude otvoreno duže vrijeme odnosno da čim mi završimo da Zagrebačke ceste nastupe, istaknuo je Juras.

Projekt revitalizacije završava sljedeće ljeto. Vrijedan je 700 milijuna kuna, od čega je gotovo 422 milijuna nepovratnog europskog novca.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!