14:54 / 30.12.2020.

Autor: M.M./HRT

Zagreb: 207 novooboljelih od koronavirusa

Ilustracija (Emica Elvedji/PIXSELL)

Ilustracija (Emica Elvedji/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

U Zagrebu je u protekla 24 sata evidentirano 207 novooboljelih osoba.
U Zagrebu je u protekla 24 sata evidentirano 207 novooboljelih osoba, a oporavilo se 38.801 osoba, što su 173 osobe više nego jučer.

U Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ "Dr. Andrija Štampar" obavljeno je 431 testiranje na SARS-CoV-2, od čega je 141 nalaz bio pozitivan. Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 83 osobe. Mjera samoizolacije izrečena je za 119 osoba.

➡️ Sve o koronavirusu 

Od 83 obrađene pozitivne osobe: 32 su za sada negativne epidemiološke anamneze, 25 osoba su kontakti COVID + osoba. Jedanaest osoba su štićenici/djelatnici domova za starije i ostalih ustanova socijalne skrbi, a za tri osobe obrada je još u tijeku. Obrada za sedam osoba završena je od strane liječnika obiteljske medicine/HZJZ-a. Kod četiri je osobe moguća izloženost tijekom boravka u zdravstvenim ustanovama. Jedna je osoba doputovala iz Belgije.

U domovima za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim socijalnim ustanovama u protekla su 24 sata potvrđeni pozitivni nalazi 28 korisnika i tri djelatnika.

Tijekom proteklog dana nije izrečena niti jedna mjera samoizolacije za učenike osnovnih škola.

U Karanteni Grada Zagreba trenutno nema korisnika.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!