11:05 / 05.11.2020.

Autor: I.Z./HRT/Hina

Zagreb: 650 novooboljelih, preminula dva korisnika doma za starije

Foto: Igor Kralj/PIXSELL, arhiva

Foto: Igor Kralj/PIXSELL, arhiva

Foto: - / PIXSELL

U karanteni Grada Zagreba nalaze se 24 osobe, a trenutačno je u Gradu Zagrebu 3727 aktivnih slučajeva.
Ukupan broj novooboljelih osoba u Gradu Zagrebu, prema podacima HZJZ-a za protekli dan je 650. U posljednja 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ-a „Dr. Andrija Štampar“ obavljeno je 1025 testiranja na SARS-CoV-2, od čega je 400 nalaza bilo pozitivno, potvrdio je za portal HRT-a ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Andrija Štampar" Zvonimir Šostar.

➡️ Epidemija zaraze koronavirusom - najnovije informacije

Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 664 osobe. Od navedenog, 348 osoba od prethodnih dana, a 316 osoba od 4. studenog. Mjera samoizolacije izrečena je 957 osoba.

Od 664 obrađene pozitivne osobe: 238 je za sada negativne epidemiološke anamneze, 289 osoba je kontakt COVID plus osoba, osam je osoba doputovalo iz Rusije, Makedonije, Italije i Njemačke. Devet osoba su štićenici/djelatnici domova za starije i ostalih ustanova socijalne skrbi, a za 55 osoba obrada je još u tijeku. Kod 14 osoba moguća je izloženost na radnom mjestu, kod jedne je osobe moguća izloženost tijekom vjerskog događaja, a kod tri osobe tijekom sportskih aktivnosti. Devetnaest djece školske dobi u obradi je od strane liječnika školske medicine. Kod pet osoba moguća je izloženost tijekom izlazaka i ostalih društvenih i obiteljskih okupljanja. Obrada za 29 osoba završena je od  liječnika obiteljske medicine.

U osam domova za starije i nemoćne osobe na području Grada Zagreba u protekla su 24 sata potvrđeni pozitivni nalazi 14 korisnika i jedne nezdravstvene djelatnice, a dva su korisnika, nažalost, preminula.

Tijekom proteklog dana utvrđen je pozitivan nalaz testa kod 23 učenika i tri nastavnika osnovnih škola te 22 učenika srednjih škola. Mjera samoizolacije određena je za 462 učenika i četiri nastavnika osnovnih te 389 učenika srednjih škola.

U karanteni Grada Zagreba nalaze se 24 osobe, a trenutačno je u Gradu Zagrebu 3727 aktivnih slučajeva.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!