Zagreb će dobiti 20 novih tramvaja

23.12.2022.

13:25

Autor: Dnevnik/HRT/A.V.

Potpisan ugovor o kupnji novih tramvaja

Potpisan ugovor o kupnji novih tramvaja

Foto: HTV / HRT

Nakon 17 godina Zagreb nabavlja nove tramvaje. Potpisan je ugovor o nabavi 20 niskopodnih tramvaja za ZET, koji će se financirati nepovratno - novcem iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti.

Ugovor su potpisali zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević i potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković. Prva je to faza modernizacije tramvajskog sustava kojom je predviđena nabava ukupno 80 novih vozila.


- Nakon 17 godina konačno ide obnova voznog parka, 20 niskopodnih tramvaja koji će prije svega značiti za građane da će imati manje onih kašnjenja u prometu, manje onih situacija gdje se ne pojavi vozilo jer je otišlo u kvar, rekao je Tomašević. 


- Ovo jest najveći pojedinačni projekt u Nacionalnom programu oporavka nabavka novih 20 niskopodnih tramvaja čija je vrijednost po tramvaju negdje oko 2 milijuna eura znači ukupna vrijednost projekta je oko 40 milijuna eura, kazao je Butković, 


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!