08:26 / 04.06.2019.

Autor: I.H./Hina

Zagreb: Gradska skupština odlučuje o kreditu od 350 mil. kn

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Gradonačelnik Milan Bandić predlaže zaduživanje Grada za 350 milijuna kuna, za gradnju objekata i uređaja za komunalnu infrastrukturu.
Na sjednici zagrebačke Gradske skupštine je 38 točaka, među kojima i prijedlog zaključka gradonačelnika Milana Bandića o podizanju Spomenika žrtvama holokausta u Branimirovoj ulici.

Gradonačelnik predlaže i da se Grad zaduži za 350 milijuna kuna, za gradnju objekata i uređaja za komunalnu infrastrukturu na temelju Programa radova na području prometa i komunalnoga gospodarstva te za izgradnju objekata iz Programa radova kapitalnih ulaganja u objekte za društvene djelatnosti u Gradu Zagrebu u 2019.

Na dnevnom redu je i prijedlog Kluba gradskih zastupnika SDP-a i Naprijed Hrvatska! - Progresivni savez  o upravljanju stambeno-poslovnim objektom na adresi Novi Petruševec 6 i 8, u kojem među ostalim traže da se gradonačelnik Bandić očituje o namjeri stambenog zbrinjavanja u navedenim objektima socijalno ugroženih građana budući da su te nekretnine neadekvatne za stambeno zbrinjavanje i primjerenije za poslovnu svrhu.

Naime, u te se objekte planiraju useliti Romi, a stanovnici tog naselja tome se protive.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!