Snažan prasak kod studentskog doma "Stjepan Radić", očevici: "Nešto je palo s neba"

11.03.2022.

00:01

Autor: HRT

Nedaleko Studentskog doma Stjepan Radić večeras se čuo jak prasak. Policija je na mjestu događaja nakon što su primili dojavu.

Nedaleko Studentskog doma Stjepan Radić večeras se čuo jak prasak. Policija je na mjestu događaja nakon što su primili dojavu.

Foto: HRT / IMS

U blizini studentskog doma "Stjepan Radić" u Zagrebu nešto poslije 23 sata začuo se jak prasak, na terenu su vatrogasci i policija iz koje navode da utvrđuju činjenično stanje. HRT je razgovarao s očevicima koji kažu - nešto je palo s neba.

Na licu mjesta su policija i vatrogasci koji su odmah ogradili područje oko velike rupe u asfaltu. Jarunska cesta i parkiralište prepuni su krhotina, a ima i oštećenih automobila. Iz zagrebačke policije još uvijek nema informacije o čemu se radi. 

Očevici Ante Baković i Miško Ćavar, studenti koji žive u domu "Stjepan Radić", popularno zvanom "Sava", kažu nam kako su vidjeli crveno svjetlo na nebu te da je nešto s neba palo. Zvučalo je kao detonacija. Ljudi su se prestrašili i počeli bježati. Nakon toga ugledali su rupu, oko koje su bili komadi željeza. Osjetili su miris koji je podsjećao na plin.

- Svi su istrčali, bila je panika na hodniku. Nitko nije znao što se događa. Sto teorija, ali vidjet ćemo sutra što je bilo - kaže Ćavar.

Galerija
Snažan prasak probudio Zagrepčane, policija na terenu, Foto: HRT/IMS
Snažan prasak probudio Zagrepčane, policija na terenu, Foto: HRT/IMSSnažan prasak probudio Zagrepčane, policija na terenu, Foto: HRT/IMSSnažan prasak probudio Zagrepčane, policija na terenu, Foto: HRT/IMSSnažan prasak probudio Zagrepčane, policija na terenu, Foto: HRT/IMSSnažan prasak probudio Zagrepčane, policija na terenu, Foto: HRT/IMSSnažan prasak probudio Zagrepčane, policija na terenu, Foto: HRT/IMS

- Čuli smo zvuk kako ubrzava avion i osjetili smo prasak. Odmah smo dotrčali jer smo mislili da je avion pao. Jedan čovjek je prolazio biciklom u blizini u trenutku udarca, pao je na zemlju, počeo se gušiti od tog dima. Ali uletjeli smo, povukli ga, dali mu vode i sve je bilo u redu - kaže student Mateo Josipović koji također stanuje u domu "Stjepan Radić".

Službene informacije znat će se nakon očevida.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!