11:18 / 10.09.2020.

Autor: M.M./HRT

Zagreb: Koronavirus ušao u dvije osnovne škole i tri vrtića

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

U Zagrebu je u protekla 24 sata testirana 731 osoba, od kojih je 63 bilo pozitivno na koronavirus.
U Zagrebu je u protekla 24 sata testirana 731 osoba, od kojih je 63 bilo pozitivno na koronavirus. Samoizolacija određena je za 124 osobe.

Od novooboljelih 35 su kontakti prethodno pozitivnih osoba, za 14 je negativna epidemiološka anamneza, 5 su mogući povratnici s godišnjih odmora, 3 su importirani slučajevi iz BiH, 3 su bili izloženi virusu na svadbenoj svečanosti, a za 3 je epidemiološka obrada u tijeku, rekla je zamjenica ravnatelja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Andrija Štampar Sandra Šikić.

Istaknula je da je koronavirus ušao u dvije osnovne škole, dva učenika su Covid pozitivna i riječ je o obiteljskim kontaktima. Ravnatelji su obaviješteni, te su ta dva razreda zajedno s nastavnicima u samoizolaciji. 

Također, virus je ušao i u tri vrtića. U dva vrtića riječ je o Covid pozitivnim odgajateljicama, a u jednom vrtiću o djetetu koje je kontakt prethodno oboljele osobe.

Sve tri vrtićke grupe nalaze se u samoizolaciji i epidemiološka obrada je odrađena, rekla je Šikić. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!