Zagreb kupuje 20 novih tramvaja vrijednih 37,8 milijuna eura bez PDV-a

06.06.2023.

13:21

Autor: Hina/HRT/R.S.

Grad Zagreb je donio odluku o kupovini 20 novih tramvaja

Grad Zagreb je donio odluku o kupovini 20 novih tramvaja

Foto: Boris Scitar / PIXSELL

Grad Zagreb je donio odluku o kupovini 20 novih tramvaja vrijednosti 37,8 milijuna eura bez PDV-a, čija se prva isporuka očekuje za dvije godine, rečeno je na konferenciji za tiska zagrebačke gradske uprave.

Gradonačelnik Tomislav Tomašević kazao je da će Grad sljedećih godina uzeti još 40, a možda i 60 tramvaja, za kojima postoji velika potreba budući da već 20 godina nije bilo investicija u tramvaje u Zagrebu.

Jedan tramvaj stoji nešto manje od dva milijuna eura, pa će to biti za Grad velika investicija, izjavio je Tomašević, dodavši da je jedini ponuđač na natječaju bila tvrtka Končar.

Zagrebačke gradska uprava organizirala je konferenciju za tisak nakon otvaranja obnovljenog dječjeg vrtića u gradskom naselju Botincu, na kojem su radovi počeli u listopadu prošle godine, a vrijednost radova, rečeno je, iznosila je više od dva milijuna kuna.

Tomašević i Dolenec otvorili rekonstruirani dječji vrtić Botinec

Tomašević i Dolenec otvorili rekonstruirani dječji vrtić Botinec

Foto: Igor Soban / PIXSELL

Otvaranje obnovljenog dječjeg vrtića


Vrtić je u Botincu izgrađen 1972. godine, zadnja ulaganja u njega su bila 2000., a sada je temeljito obnovljen u svakom smislu i bitno će povećati uvjete za boravak djece ali i radne uvjete za zaposlenike, kazao je Tomašević.

Zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Danijela Dolenec kazala je da se trenutno obnavlja još jedan područni odjel vrtića u Botincu, i najavila da će tijekom godine biti obnovljena još dva vrtića čije će pojedinačna vrijednost obnove iznositi oko 200 tisuća eura.

Dodala je da je gradskoj upravo važno unaprjeđenje investicija za održavanje vrtića.

Dolenec je navela da su jučer završili upisi u vrtiće za koje se očekuju povećani interes roditelja.

Gradska vlast je u postupku dogovora suradnje s Europskom investicijskom bankom kojim će se osigurati obnova energetske učinkovitosti više stotina javnih zgrada, rečeno je također na konferenciji za novinare.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!