Zagreb: Novi potpredsjednik Gradske skupštine Nenad Predovan

24.03.2022.

14:50

Autor: V.G./HRT/Hina

Nenad Predovan

Nenad Predovan

Foto: Davor Puklavec / PIXSELL

Iz redova Stranke rada i solidarnosti u četvrtak je za novog potpredsjednika zagrebačke Gradske skupštine izabran Nenad Predovan, kojega je na to mjesto predložila većina zastupnika iz reda skupštinske manjine. 

Izbor novog potpredsjednika rezultat je promjene dogovora unutar skupštinske oporbe, zbog čega je dosadašnji potpredsjednik Igor Peternel (Domovinski pokret) prošlog mjeseca dao ostavku na tu dužnost.

Većina, 15 od 19 gradskih zastupnika potpisalo je peticiju za imenovanje Predovana, istaknuo je u ime kluba Stranke rada i solidarnosti Marijan Tomurad.

Predovanovu kandidaturu u četvrtak je podržala većina zastupnika Skupštine, 35 ih je glasovalo za, a tri su bila suzdržana.

Skupštinska većina prihvatila je i zahtjev Domovinskog pokreta da gradska vlast redovito izvještava o stanju obnove u Zagrebu. Tom se zahtjevu pridružio i SDP, koji je predložio da se, umjesto na svakoj sjednici Skupštine, to izvješće podnese svaka tri mjeseca.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!