Zagreb: Objavljene detaljne prometne upute za doček Vatrenih

17.12.2022.

16:18

Autor: Hina/HRT

Doček Vatrenih 2018., Zagreb

Doček Vatrenih 2018., Zagreb

Foto: Marko Lukunic / Pixsell

Grad Zagreb objavio je detaljne prometne upute za doček hrvatske nogometne reprezentacije u nedjelju, a Vatreni će nakon što avionom slete u zagrebačku zračnu luku, krenuti autobusom prema Trgu bana Jelačića gdje se organizira njihov doček.

Dolazak Vatrenih u Zračnu luku Franjo Tuđman očekuje se u 17,10 sati u nedjelju.

Do glavnog zagrebačkog trga, gdje se organizira njihov doček, hrvatska nogometna reprezentacija i stručni stožer kretat će se autobusima trasom koja ide od Ulicom Rudolfa Fizira, Zagrebačka ulicom do čvora Buzin, potom Ulicom Savezne Republike Njemačke, Avenijom Dubrovnik, Ulicom Hrvatske bratske zajednice, Ulicom grada Vukovara, Savskom cestom, a potom Frankopanskom i Ilicom do Trga bana Josipa Jelačića.

Na toj trasi bit će posebna regulacija prometa.

Kako bi se smanjio veliki priljev na Trg bana Josipa Jelačića pozivamo građane, posebice roditelje s malom djecom i starije osobe da Vatrene pozdrave već na samoj ruti kretanja povorke od Zračne luke do Trga bana Jelačića, istaknuli su u priopćenju iz Gradske uprave.

S ciljem što lakše organizacije dolaska navijača na Trg bana Josipa Jelačića, za sve autobuse koji će u nedjelju stizati u Zagreb, osigurana su parkirališna mjesta na površini s istočne strane Zagrebačkog velesajma (pored zgrade INA-e), a ZET je osigurao dodate prijevozne kapacitete za redovne autobusne linije koje voze do Glavnog kolodvora.

Dolazak na središnji zagrebački trg, na kojem se očekuje najveći broj posjetitelja, bit će onemogućen iz smjera Bakačeve, Cesarčeve i Jurišićeve ulice. Apeliramo na sve prisutne da se pridržavaju svih uputa nadležnih službi koje će biti na terenu, ističe se u priopćenju.

Također, od 14 sati pa do završetka dočeka, tramvajske linije 2, 6, 11, 12, 13, 14 i 17 će prometovati obilazno preko Glavnog kolodvora.

Na trasi od Zračne luke do centra grada ne očekuju se značajnije izmjene ili zastoji u tramvajskom i autobusnom prometu, no u slučaju promjene trase ili načina transfera, stručne službe ZET-a će promptno preusmjeravati promet, poručuju iz Gradske uprave.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!