09:52 / 06.08.2018.

Autor: Hina/HRT

Zagreb - od danas promjene u prometu

-

-

Foto: - / -

Rekonstrukcija će trajati do početka 2020.
Zbog rekonstrukcije remetinečkog rotora na najvećem ulazu u Zagreb, od danas je obustavljen tramvajski promet većim dijelom Novog Zagreba, i to na godinu i pol. Obustava je nužna jer će se ispod tračnica graditi podzemni tuneli. Denivelacijom rotora trebao bi se rasteretiti promet u smjeru istok-zapad, sagradit će se izdvojeni trakovi za desno skretanje te postaviti semafori. Za trajanja radova, umjesto tramvaja vozit će autobusi, a za automobilski promet grade se obilazne ceste. 

- U središtu Rijeke privremena regulacija prometa do sredine 2020.Počinje rekonstrukcija rotora Remetinec u Novom Zagrebu i od ponedjeljka, 6. kolovoza, obustavlja se tramvajski promet između Savskog mosta i novozagrebačkog naselja Sopota te se uvodi izvanredna autobusna linija 607, izvijestio je Zagrebački elektročni tramvaj (ZET), dodavši da će rekonstrukcija trajati do početka 2020.

Izvanredna autobusna linija 607 prometovat će trasom Savski most - Sopot - Savski most, odnosno Savski most (parkiralište lijevo od početnog stajališta linije 110) - Studentski dom Stjepan Radić - Savski gaj - Trnsko - Velesajam - Muzej suvremene umjetnosti  - Sopot (izlazno stajalište).  

U povratku autobus će voziti trasom: Središće (ulazno stajalište) - Sopot - Muzej suvremene umjetnosti - Velesajam - Trnsko - Savski gaj - Savski most (izlazno stajalište).

Izvanredna autobusna linija 607 koristit će uobičajena stajališta autobusnih linija 109 i 222.

Uvode se promjene i u tramvajskom prometu

Tramvajska linija 14 prometovat će skraćeno na trasi Mihaljevac - Trg bana Josipa Jelačića - Savska cesta - Savski most, dok će tramvajska linija 7, također, voziti skraćeno na trasi Dubec - Kvaternikov trg - Autobusni kolodvor - Sopot.
 Za vrijeme radova i autobusna linija 234 (Glavni kolodvor - Kajzerica - Lanište) prometovat će djelomično izmijenjenom trasom.  Autobus će s Glavnog kolodvora voziti uobičajenom trasom do Ulice Joszefa Antalla gdje će skretati lijevo u Ulicu Radoslava Cimermana, a zatim desno na Aveniju Dubrovnik te preko rotora i Remetinečke ceste redovitom trasom do krajnjeg odredišta.
 Privremeno se ukidaju autobusna stajališta Hipodrom i Stari Savski most, a uspostavlja se privremeno stajalište u Ulici Radoslava Cimermana kod kućnog broja 72a.

U povratku iz Laništa prema Glavnom kolodvoru autobus će voziti istom, izmijenjenom trasom, na kojoj će biti privremeno ukinuta autobusna stajališta Stari Savski most i Južna obala 4, a uspostavlja se privremeno stajalište na istočnom kolniku Ulice Radoslava Cimermana (Zagrebački velesajam).

Vozni red ostaje nepromijenjen.

Rekonstrukcija rotora, prema terminskim planovima, trajat će do početka 2020. godine.

ZET će tijekom cijelog tog razdoblja organizirati javni prijevoz putnika prilagođavajući se privremenoj regulaciji prometa, ali uz osiguranu protočnost autobusnog prometa trasom Jadranski most - Jadranska avenija - dijelom Remetinečka cesta - Avenija Dubrovnik, objavio je ZET na svojim službenim internetskim stranicama.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!