07:27 / 29.04.2020.

Autor: V.K./Hina

Zagreb: Od srijede u prometu prve tri tramvajske linije

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

U Zagrebu će 29. travnja u promet biti puštene prve tri tramvajske linije, brojevi 3, 5 i 14, koje će u ovoj fazi dijelom prometovati izmijenjenim trasama slobodnim prometnim koridorima, i to prema nedjeljnom rasporedu vožnje.
U Zagrebu će 29. travnja u promet biti puštene prve tri tramvajske linije, brojevi 3, 5 i 14, koje će u ovoj fazi dijelom prometovati izmijenjenim trasama slobodnim prometnim koridorima, i to prema nedjeljnom rasporedu vožnje, priopćio je Zagrebački električni tramvaj (ZET).

Tramvajska linija 3 prometovat će uobičajenom trasom: Ljubljanica, Ulica grada Vukovara, Savišće.

Tramvajska linija 5 prometovat će izmijenjenom trasom: Prečko, Savska cesta, Ulica grada Vukovara, Žitnjak.

Tramvajska linija 14 također će prometovati izmijenjenom trasom: Ljubljanica, Savska cesta, Jadranski most, Zapruđe, čime će nakon više od godinu i pol biti uspostavljen tramvajski promet preko obnovljenog remetinečkog rotora.

Tramvajske linije prometovat će prema nedjeljnom rasporedu vožnje koji je dostupan na početno-krajnjim stajalištima te na internetskoj stranici ZET-a.

Tramvajski promet bio je u prekidu temeljem odluke nacionalnog stožera o obustavi javnog prijevoza, kao i zbog oštećenja na tramvajskoj infrastrukturi uzrokovanih potresom.

Stručne službe svakodnevno su na terenu i intenzivno rade na osiguravanju uvjeta kako bi se postupno uvodio tramvajski promet i na ostalim linijama.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!