Pas izgrizao dječaka, očevici potreseni

23.09.2022.

Zadnja izmjena 18:04

Autor: Adrijan Vucić/Dnevnik/HRT/Hina

Pas - ilustracija

Pas - ilustracija

Foto: Aneta Jungerova / Shutterstock

Strašan slučaj dogodio se jutros u zagrebačkom naselju Vrapče. Ispred osnovne škole pas je napao djevojčicu i izgrizao dječaka. Djeca su prevezena u Kliniku za dječje bolesti u Klaićevoj. Ondje je utvrđeno da su zadobila lakše površinske ozljede. Susjedi za psa kažu da je i prije bio problematičan, a riječ je o pasmini belgijski ovčar. Na teren je izašla i policija te je pas oduzet vlasniku i smješten u azil u Dumovcu.

Djeca su prevezena u Kliniku za dječje bolesti u Klaićevoj. Ondje je utvrđeno da su zadobila lakše površinske ozljede.

- Djeca su zbrinuta u našem hitnom kirurškom prijemu, ozljede su sanirane i nakon toga su djeca puštena na kućno liječenje jer nije bilo potrebe za daljnjim bolničkim liječenjem, izjavio je kirurg Andro Gliha.

Očevici potreseni

Dragica Radušić kaže kako pas preskače ogradu i bježi, a ona ga propušta. Neće se, kaže, s njim boriti da je ne ugrize: "Ukrade nešto, i cipelu i majicu i to sve raznaša i trga i tako...".

Gospođa Antonija je svjedočila današnjem napadu: "Taman sam naišla iz dućana i dijete su nosili u auto. Sve je bilo dosta krvavo. Kad vidite to, strašno. Strašno!"

Vlasnik: "Beba od psa"

Susjedi tvrde da pas danima luta naseljem. Nije dugo trebalo da se dozna tko mu je vlasnik. On pak svog ljubimca brani.

- Vraćao sam ja njega unutra i vidite da smo radili, daske stavljali svašta nešto dok se ne napravi nova ograda, kaže Josip. Tvrdi da je "danas čuo da je kod pekare zgrizao dijete za nogu", a na pitanje je li inače agresivan, odgovara: "Ne, ne, beba, beba od psa." Dodaje kako je pas jučer bio prvi put kod veterinara, da je čipiran i da je sve u redu.

O svemu su obaviješteni policija i gradsko komunalno redarstvo. Istraga još traje, a pas je oduzet vlasniku i smješten u azil Dumovec.

Policija utvrđuje okolnosti

Iz policije su u petak kratko izvijestili da su dojavu dobili oko 8 sati te je u tijeku utvrđivanje okolnosti ovog događaja kako bi se razjasnilo što se točno dogodilo.

Neki portali objavili su kako su im čitatelji potvrdili da je pas napao djecu ispred osnovne škole, pri čemu je jednoga prvašića izgrizao po cijelom tijelu, kao i da nije prvi put da taj pas napada ljude, a da njegov vlasnik na to ne reagira iako je upozoren. Navode i kako su o napadu psa dobili i potvrdu ravnateljice škole, koja je kazala da se sve dogodilo izvan dvorišta škole, iz koje surađuju s policijom.

Na Facebook grupi "Zakaj volim Vrapče" građani objavljuju da taj pas već tjedan dana luta oko škole Gornje Vrapče te da je ugrizao dvoje djece, pozivajući vlasnika da se javi, "inače pas ide u šinteraj".

- Ljudi, pripazite na svoje pse!!! Jutros je belgijski ovčar trčao oko škole, pekare.... Razbacivao djecu, napadao druge pse... Klinci su vrištali od straha. Nije bezazleno ni kad te u igri takav pas baci, a taj pas stvarno djeluje pogubljeno i mogao bi napraviti ružne stvari, poručili su članovi te grupe.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!