15:29 / 23.04.2021.

Autor: M.M./HRT/Hina

Zagreb: Počeli radovi na izgradnji rotora Šestine

Izgradnja rotora

Izgradnja rotora

Foto: Ilustracija/Luka Stanzl / Pixsell

Danas su počeli radovi na izgradnji rotora Šestine vrijedni oko 10 milijuna kuna, izvodit će se u tri faze, a trebali bi biti završeni u rujnu.

Radovi se odnose na rušenje Župnog dvora na lokaciji Šestinski vijenac, izgradnju vodoopskrbnog cjevovoda i javnog kanala te izgradnju kružnog raskrižja Šestinska cesta - Šestinski vijenac - Šestinski trg.

- Ovo je trenutak radosti i ponosa za sve nas jer će nakon uklanjanja objekta te rekonstrukcije vodovodne i kanalizacijske mreže i izgradnje rotora, gužve koje ste svi imali priliku vidjeti, biti stvar prošlosti, rekla je obnašateljica dužnosti gradonačelnice Zagreba Jelena Pavičić Vukičević.

Svima je cilj, kaže, siguran promet bez gužvi, a investicija u vrijednosti od oko 10 milijuna kuna će to omogućiti. Zahvalila je Vijeću Gradske četvrti Podsljeme, župniku Robertu Šreteru i svim službama.

Zadovoljstvo zbog započetih radova izrazio je i Krešimir Kompesak, donedavni predsjednik Gradske četvrti Podsljeme. Sugrađane je zamolio za razumijevanje i strpljenje do završetka radova u rujnu. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!