Zagrebačka policija uhitila trojac s više od pet tona duhana

30.07.2022.

14:51

Autor: HRT/Hina

Nedozvoljena trgovina

Nedozvoljena trgovina

Foto: Izvor: / PU Zagrebačka

Zagrebačka policija pronašla je u kamionu pakiranom na području Svete Nedelje više od pet tona duhana namijenjenog nezakonitom tržištu zbog čega je uhitila tri osobe.

Osumnjičeni trojac policija tereti da su od nepoznate osobe kupili djelomično usitnjeni duhan u listu čija je prodaja i promet na teritoriju Hrvatske zabranjen.

Policija je izvijestila da je u petak potvrdila svoju sumnju kada su u mjestu Jagnjić Dol na području grada Svete Nedelje, u dvorištu obiteljske kuće uočili teretno vozilo u čijem se tovarnom prostoru nalazilo duhan bez dokumentacije o porijeklu i nadzornih markica, pakiran u 33 kutije.

Kriminalističko istraživanje nad trojicom hrvatskih državljana starosti 61, 62 i 66 godina obavljeno je u suradnji s Carinskom upravom zbog sumnje na nedozvoljenu trgovinu.

Teretno vozilo marke Mercedes u kojem je pronađen duhan u vlasništvu je trgovačkog društva iz Slovenije, a njime se koristio 62-godišnji osumnjičenik.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!