Zagreb: Požar u zgradi, pružena liječnička pomoć 70-godišnjakinji

28.11.2022.

09:53

Autor: P.F./Hina

Požar u Mesničkoj u Zagrebu

Požar u Mesničkoj u Zagrebu

Foto: Patruik Macek / Pixsell

U ponedjeljak ujutro, u stambenoj zgradi u zagrebačkoj Mesničkoj ulici, iz zasad nepoznatog razloga buknuo je požar. Zahvaćeno je nekoliko stanova, a zbog udisanja dima liječnička pomoć pružena je 70-godišnjakinji, izvijestila je Policijska uprava zagrebačka.

Požar je planuo jutros oko 4 sata.

Liječnička pomoć 70-godišnjakinji pružena je u Kliničkoj bolnici Sestre milosrdnice.

Slijedi očevid, izvijestila je zagrebačka policija.

Vatrogasci su u 4.13  primili dojavu da je stubište u Mesničkoj 6 preplavio dim. Samo šest minuta poslije pristigli su na poprište intervencije te su zatekli više zahvaćenih mjesta. Do njihova dolaska stanar u prizemlju zgrade već se borio s vatrom te ju je gasio aparatom za početno gašenje prahom. Gorjelo je i ispred stana na 1. katu, na stubištu prema 2. katu i pred još jednim stanom.

Vatrogasci su požar u stanu na 1. katu stavili pod kontrolu, i to nakon što su u stan provalili i u njemu na krevetu pronašli žensku osobu. Pružili su joj prvu pomoć davanjem kisika te su je iznijeli i predali u ruke djelatnicima Hitne pomoći. Požar u Mesničkoj planuo je kad je nepoznata osoba ili više njih, iz neutvrđenog razloga, benzinom zalila pa zapalila ulaze u tri stana te dio stubišta na drugom katu. U jednom je stanu izgorio drveni pod, a nagoren je i dio namještaja, te naličje zidova. Izgorio je i pod ispred susjednog stana pa su ga vatrogasci morali otvoriti i ugasiti vatru, javljaju mediji.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!