21:10 / 31.07.2018.

Autor: HRT

Zagreb, Pula, Rijeka i Šibenik pozdravljaju Olivera

Zagreb

Zagreb

Foto: - / -

Mnogi se danas opraštaju od Olivera Dragojevića.
Mnogi se danas opraštaju od Olivera Dragojevića.

U Splitu je održana komemoracija, a predvečer je dostojanstveno ispraćen na posljednje putovanje prema rodnoj Vela Luci na Korčuli.

Zagrepčani se također, na svoj način, opraštaju od glazbene legende, Olivera Dragojevića. Uz Koncertnu dvoranu "Vatroslav Lisinski" gdje je održao brojne nastupe pred uvijek punom dvoranom Zagrepčani pale svijeće, ostavljaju cvijeće, ali i poruke za jednog i jedinog Olivera.

Fontane u Ulici Hrvatske bratske zajednice su u Oliverovom znaku, a iz zvučnika dopire njegova bezvremenska glazba.

Pulska Arena gasi rasvjetu od 23 sata i tako simbolično odaje počast jednom od najvećih hrvatskih glazbenika u povijesti.

Riječani su večeras javno rekli posljednji "adio" starom morskom vuku. Riječki glazbenici i Oliverovi poštovatelji okupili su se kod Riječke ure na Korzu i spontano uputili posljednji pozdrav legendarnom glazbeniku i zajedno zapjevali neke njegove hitove...

I grad poznatih pjevača pustio je večeras glas za Olivera. Šibenski su klapski i drugi pjevači poveli, a brojni okupljeni Oliverovi obožavatelji prihvatili pjesmu kojom su rekli posljednje zbogom hrvatskoj glazbenoj legendi.

U povodu smrti Olivera Dragojevića Vlada je današnji dan proglasila Danom nacionalne sućuti.

Velikan hrvatske glazbene scene preminuo je u nedjelju u 71. godini.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!