22:59 / 15.03.2020.

Autor: P.F./Hina/HRT

Zagreb traži rigorozne mjere protiv koronavirusa

-

-

Foto: - / -

Predlaže se ograničenje rada trgovina i obustava rada ugostiteljskih objekata, uslužnih djelatnosti, teretana, sportskih i rekreacijskih centara i klubova.
Zagrebački Stožer za pripremu aktivnosti za suzbijanje širenja koronavirusa predlaže da se hitno uvedu rigorozne mjere - ograničenje rada trgovina i obustava rada ugostiteljskih objekata, uslužnih djelatnosti, teretana, sportskih i rekreacijskih centara i klubova.

U dokumentu odluke o potrebi ograničenja rada i mjerama ponašanja, koji bi važio od 16. ožujka do opoziva, stožer osnovan pri Gradskom uredu za zdravstvo predlaže zagrebačkom Gradskom stožeru i Nacionalnom stožeru civilne zaštite ograničenje rada trgovačkih centara i trgovina manje veličine na području Zagreba uz obavezno pridržavanje svih protuepidemijskih mjera koje je donio Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

Također, predlaže obustavu rada ugostiteljskih objekata svih kategorija osim onih za dostavu hrane i pučkih kuhinja, a uz maksimalne mjere predostrožnosti i pridržavanje svih protuepidemijskih mjera.

Predlaže i obustavu rada uslužnih djelatnosti - frizera, kozmetičara, brijača, pedikera, manikera i drugih u kojima se ostvaruje neposredni bliski kontakt s klijentima. 

Predviđa se i obustava rada teretana, te sportskih, fitness i rekreacijskih centara, kao i izložbi, revija i sajmova u privatnim i javnim prostorima, plesnih škola, dječjih i drugih radionica te noćnih i disko klubova.

Sad je još na Nacionalnom stožeru civilne zaštite i Kriznom stožeru Ministarstva zdravstva da to potvrde te tek onda ove mjere stupaju na snagu.

Autentičnost dokumenta web portalu HRT-a potvrdio je Pavle Kalinić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!