12:17 / 12.11.2020.

Autor: Ruža Ištuk/T.V./HRT

Zagreb: U 11 domova za starije pozitivno 17 korisnika i 11 djelatnika

-

-

Foto: - / -

U 11 zagrebačkih domova za starije i nemoćne 17 pozitivnih korisnika i 11 pozitivnih djelatnika, javlja Ruža Ištuk.
U Zagrebu je zabilježeno 705 novozaraženih koronavirusom pa je trenutno u gradu 3.268 aktivnih slučajeva, priopćeno je u četvrtak iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr.  Andrija Štampar".

➡️ Koronavirus - nove informacije
➡️ Capak: Cjepivo će biti dobrovoljno i besplatno za strateške i ranjive skupine

Novinarka HRT-a Ruža Ištuk javlja da je da je situacija u glavnome gradu Hrvatske uobičajena te da nema novih žarišta. 229 osoba su kontakti pozitivnih osoba, dok za 204 osobe je nepoznata epidemiološka anamneza. Neki su kao mogući izvor zaraze naveli sportska okupljanja, vjerska okupljanja, a neki hospitalizacije, kaže.

- Svakako zabrinjava podatak da je u 11 domova za starije i nemoćne 17 pozitivnih korisnika i 11 pozitivnih djelatnika, javlja Ruža Ištuk.

Tijekom proteklog dana utvrđen je pozitivan nalaz testa kod 21 učenika, četiri nastavnika i tri nenastavna djelatnika osnovnih škola te 17 učenika, jednog nastavnika i jednog nenastavnog djelatnika srednjih škola. Mjera samoizolacije određena je za 418 učenika osnovnih te 362 učenika srednjih škola.

U Karanteni Grada Zagreba nalaze se četiri osobe.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!